Thursday, March 12, 2009

teka teki teka tekok

teka teki 1
bila masok jadi lurus,
bila keluar jadi bengkok.


teka teki 2
boleh tak orang gali kubur pakai kain?


teka teki 3

situasi : pada suatu hari,seorang raja mengadakan satu sayembara..permainannya adalah berenang menyeberangi sungai yang dipenuhi buaya lapar..hadiah yang ditawarkan kepada sesiapa yg dapat berenang dengan selamat adalah berkahwin dengan puterinya..maka, ada seorang pemuda terjun dan berenang dengan pantas menyebrangi sungai itu..ajaibnya pemuda itu selamat..

Jadi Raja pun menawarkan hadiah yg telah dijanjikan..tetapi pemuda itu menolak..Raja hairan lalu bertanya : Jadi apakah yg kamu mahukan? bagitau je, akan beta tunaikan permintaan kamu...

Soalannya : Apakah yg pemuda itu mahu?

teka teki 4
kenapa nobita(kawan doraemon) tak nak datang malaysia?


teka teki 5
kenapa superman pun tak nak datang malaysia?







jawapan
1
2
3
4
5

4 comments:

syahrulnizam said...

Mana my blog list ke tmt1013.blogspot.com dan www.syahrulnizam.com?

Tak ada pun?

Dah update nanti bgtau saya, saya tambah markah.

imania said...

emm mung ingat aku xtahu ko?

1. jari ni korek idung.
2.xbole la,bengong mung, gali kubo pakai cangkul la, kalo mayat 2 tgok mung xpaka kain,die pun lari
3.pemude 2 nasib baik je die slmat,sebenarnye die nak tahu je sape yg tolak die masuk sungai 2 jahat betul
4.besa bapok giant kat mlysia nia. xbrani la nobita dtg.
5. ni soalan kacang je ni, supermang 2 takut nak turun kat malaysia ni, die naik MAS ms 2,tibe kat KLIA Airasia lalu sebeloh, tercengang la supermang 2, 'Every Wang Kang Fly' maunye die xtakut.die igt die sorang muleh pelay. hahaha

Quistina said...

yea.. jwpn nur sy pun cam jwpn imania.. tp yg no 2 tu jawapannya x bole, kena pakai seluar, kalau pakai kain tercabutla kain.. susah buat keja pakai kain.. hehehe ^-^

zari_reds said...

xtau.......pk sendiri...tu semua tak betul....lepas tu try jawab soalan tambahan kat atas tu pulak..

Post a Comment